با شرایط تحصیل در کانادا آشنا شویم
پرسشی برایتان پیش آمده؟
ما آمادهایم که به شما کمک کنیم
انتخاب رشته هوشمند و دقیق انتخاب یک زندگی است.
روی تخصص ما حساب کنید.
کانادا یکی از کشورهایی است که در سالهای اخیر، به مقصد محبوب تحصیلی دانشجوهای خارجی تبدیل شده است. این روزها تحصیل در کانادا بیشتر از هر جای دیگر دنیا برای علاقهمندان به تحصیل جذاب شده است.
امکانات مناسبی که دولت کانادا برای دانشجویان درنظر گرفته این کشور را به یکی از کشورهای ایده آل برای مهاجرت تحصیلی تبدیل کرده است.
جالب بدانید که،جمعیت دانشجویی بینالمللی کانادا طی یک دهه گذشته سه برابر و طی ۲۰ سال گذشته، شش برابر شده است. کانادا درجذب دانشجوهای خارجی توانسته رتبه سوم را ازآن خود کند و پس از آمریکا و استرالیا در جایگاه سوم جهانی قرار بگیرد.
گفتنی است که بهترین مدارس و بهترین دانشگاهها در کشور کانادا وجود دارند. رشد کانادا درزمینههای مختلف باعث شده تعداد زیادی از دانشجویان، به دنبال ادامه تحصیل در این کشور باشند.
اگر قصد مهاجرت تحصیلی به کانادا را دارید یا اینکه دوست دارید از مزایای تحصیل در این کشور برخوردار بشوید توصیه میکنم تا انتهای مقاله همراه باشید.
تحصیل در کشور کانادا در مقایسه با سایر کشورهایی که خیلی ها برای تحصیل انتخاب میکنند، دارای مزیتهای بیشتری است. اگر به دنبال مقصدی مناسب برای مهاجرت تحصیلی هستید، کانادا به دلایل مختلفی میتواند گزینه مناسبی برای انتخاب باشد. در این قسمت قصد دارم با ارائه دلایل مختلف توضیح بدهم که چرا کانادا میتواند مقصدی ایده آل برای هدف تحصیلی باشد.
کانادا دارای دانشگاههای بسیار عالی و معتبری است که تعداد زیادی از آنها توسط توسط وزارت علوم ایران تائید شده اند. کشور کانادا دارای سیستم آموزشی خاصی است. مراکز آموزشی کانادا به دلیل برخورداری از استانداردهای علمی بالا، در سراسر جهان شناختهشده هستند. دانشگاه های کانادا از نظر فضای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی، در دنیا معروف هستند. مؤسسات آموزشی مشهور کانادا بهترین اساتید را برای تدریس جذب میکنند. تجربه ثابت کرده که فارغالتحصیلان دانشگاهها و کالجهای کانادایی معمولا افرادی بسیار بااستعداد هستند.
هزینه تحصیل همیشه یکی از دغدغههای علاقهمندان به ادامه تحصیل بوده و هست. با وجود اینکه کیفیت سیستم آموزشی کانادا در بالاترین سطح در جهان قرار دارد، اما هزینه تحصیل و زندگی دانشجویی در این کشور در مقایسه با برخی از کشورهای انگلیسی زبان ازجمله آمریکا، استرالیا و نیوزلند نسبتا کمتر است.
هزینه تحصیل در کانادا بنا به دلایل زیادی ازجمله بومی بودن یا غیربومی بودن، مقطع آموزشی، شهر، دانشگاه یا کالج موردنظر میتواند متفاوت باشد.
کانادا یک کشور دو زبانه انگلیسی – فرانسوی است. تحصیل در این کشور، فرصتی خوبی را برای تقویت مهارتهای زبانی فراهم کرده است.
با توجه به اینکه تمامی دروس در مراکز آموزشی کانادا به یکی از این دو زبان ارائه میشوند، دانشجویان فرصت دارند تا سبک جدیدی از زندگی را تجربه کنند.
کار دانشجویی در کانادا یکی از مزیتهای بزرگ تحصیل در این کشور است. طبق قانون اداره مهاجرت کانادا (IRCC)، دانشجوهای خارجی تماموقت مجاز هستند در طول سال تحصیلی به مدت ۲۰ ساعت در هفته و در طی ایام تعطیلات، حداکثر ۴۰ ساعت در هفته کار کنند تا بتوانند بخشی از هزینه های تحصیل خود را پوشش بدهند.
دانشجوهای خارجی، بهمحض اتمام تحصیلات خود در دانشگاهها و فارغالتحصیلی از هر یک از مقاطع دانشگاهی، میتوانند برای دریافت ویزای کار پس از تحصیل در کانادا یا بهاصطلاح PGWP اقدام کنند.
ویزای کار پس از تحصیل این امکان را فراهم میکند تا دانشجو حداکثر به مدت ۳ سال در کانادا زندگی و برای هر کارفرمایی و در هر مکانی کار کند. با ویزایPGWP دانشجو میتواند علاوه بر کسب درآمد، تجربه کار کانادایی را کسب کند و سپس برای دریافت اقامت اقدام کند.
یکی از فواید مهم تحصیل در کشور کانادا، امکان همراهی والدین، همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال دانشجو است. این افراد با دریافت ویزای همراه تحصیلی، میتوانند همراه دانشجو به کانادا سفر کنند.
والدین و همسر دانشجو مجاز هستند در طول تحصیل دانشجو، با دریافت مجوز کار آزاد موسوم به Open Work Permit در کانادا مشغول به کار بشوند.
اگر دانشجو یک یا چند فرزند زیر ۱۸ سال داشته باشد، میتواند بهصورت رایگان فرزندان خود را بدون نیاز به دریافت ویزای تحصیلی، در مقاطع ابتدایی، راهنمایی و یا دبیرستان کانادا ثبتنام کند.
دولت کانادا هرسال صدها هزار دانشآموز و دانشجوی خارجی را پذیرش میکند. این کشور در تلاش است تا با اتخاذ سیاستهای مهاجرتی جدید، ظرفیت پذیرش را افزایش بدهد.
تحصیل در کشور کانادا در هر مقطعی (مدارس، دانشگاه) شرایط خاصی خود را دارد. عوامل زیادی وجود دارند که در دریافت پذیرش تحصیلی کانادا و ویزای تحصیلی کانادا تأثیرگذار هستند، از بین آنها میتوانیم به فاکتور سن، دریافت نامه پذیرش از یکی از مراکز آموزشی معتبر کانادا، نمره زبان و داشتن تمکن مالی مناسب اشارهکنیم.
سن یکی از مهمترین فاکتورها برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا است. در مورد پذیرش دانشگاهی باید گفت که، هر چه از تاریخ دریافت آخرین مدرک تحصیلی زمان کمتری گذشته باشد، شانس دریافت ویزای تحصیلی هم بالاتر میرود. نمره زبان نیز در اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی مؤثر است. اغلب دانشگاهها، برای مقاطع مختلف نمره زبان مشخصی را معرفی میکنند. بهعنوانمثال، اغلب دانشگاههای کانادا، حداقل نمره زبان موردنیاز برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی را آیلتس ۶ تعیین کردهاند.
تمکن مالی نیز یکی دیگر از شرایط تحصیل در کشور کانادا است. متقاضی تحصیل باید اثبات کند که میتواند هزینه زندگی در کانادا و تحصیل در این کشور را حداقل به مدت یک سال تأمین کند.
بهطورکلی، مدارس کانادا را میتوانیم به سه گروه، دولتی، خصوصی و شبانهروزی تقسیم کنیم. هر یک از این مدارس دارای مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان است. محصلین در کانادا بر اساس سن، پایه بندی میشوند. تحصیل در مدارس کانادا از سن ۵ سالگی (بهصورت اجباری از ۶ سالگی) شروع میشود و تا ۱۷ سالگی ادامه دارد.
در مجموع مقاطع مختلف تحصیلی در مدارس کانادا از قرار زیر هستند:
مدارس دولتی کانادا
تحصیل در این مدارس برای فرزندان شهروندان کانادایی و دارندگان اقامت دائم رایگان است. اما دانش آموزان خارجی برای تحصیل در مدارس دولتی کانادا باید شهریه بدهند. عموماً کلاسهای مدارس دولتی شلوغ هستند و پذیرش آنها نیز سخت است.
مدارس خصوصی کانادا
ساختار و سیستم آموزشی مدارس خصوصی کانادا با مدارس دولتی آن متفاوت است. مهمترین تفاوت مدارس خصوصی با دولتی در میزان شهریه و برنامه های فوقبرنامه است. تحصیل در مدارس خصوصی کانادا در کل مستلزم پرداختن شهریه است و فرقی نمیکند دانشآموز فرزند شهروند کانادایی یا دارنده اقامت دائم باشد.
مدارس شبانهروزی کانادا
در این مدارس، دانش آموزان کل سال تحصیلی را در داخل مدرسه اقامت میکنند. روزها در کلاس درس و شبها در خوابگاه به سر میبرند. بیشتر مدارس خصوصی کانادا از نوع شبانهروزی هستند. از امکانات ویژه بیشتر مدارس شبانهروزی کانادا میتوانیم: امکان مشارکت دانش آموزان در فعالیتهای فوقبرنامه ورزشی، اقامت در خوابگاه، سرو غذای گرم و بیمه دانشآموزی را نام ببریم.
نکته
بسیاری از افراد بعد از اتمام تحصیلات دبیرستان و دریافت دیپلم، به فکر ادامه تحصیل در مقطع دانشگاهی میافتند. اما بنا به دلایل مختلفی ازجمله عدم ارائه رشته موردنظر در دانشگاه مبدأ یا بد بودن بازار کار در کشورم بدا، مجبور میشوند برای ادامه تحصیل به یکی از کشورهای خارجی مهاجرت کنند.
کشور کانادا معمولاً جزء اولین کشورهای مدنظر مهاجرین تحصیلی است. شرایط مساعد نظام آموزشی کانادا، دوزبانه بودن جامعه کانادا و مهمتر از همه امکانات به روز تحصیلی همگی از مواردی هستند که باعث جذب دانشجوها میشوند.
اما نکته مهمی که باید بدانیم این است که یکی از شرایط مهم برای کشورهایی چون انگلیس، کانادا و استرالیا، شرایط سنی و میزان گپ تحصیلی است.
افرادی که قصد دارند با مدرک دیپلم در کانادا درس بخوانند باید بدانند که ۲ تا ۳ سال میتوانند گپ تحصیلی داشته باشند. یعنی از زمان اخذ دیپلم آنها که ۱۸ سالگی است نهایت تا ۳ سال فرصت دارند که تا برای ادامه تحصیل اقدام کنند. در غیر این صورت شانس اخذ ویزای تحصیلی آنها کمتر میشود.
متقاضیان میتوانند با ارائه مدرک دیپلم یا پیشدانشگاهی و ریزنمرات دبیرستانی همراه با ترجمه رسمی آنها نسبت به دریافت پذیرش تحصیلی اقدام کنند.
هزینه تحصیل در کانادا با مدرک دیپلم سالانه معادل ۵۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ دلار کانادا است.
در کشورهایی مانند کانادا، به مراکز آموزشی با فضای کوچکتر و محدوده اختیارات و همچنین تنوع رشته کمتر، عموماً کالج گفته میشود. بالاترین مدرک ارائهشده در کالجها، کارشناسی یا همان لیسانس است.
رشتههای تحصیلی کالجهای کانادا در شهرها و ایالات این کشور متنوع و متفاوت از هم هستند. دورههای یک ساله و کوتاهمدت در کانادا اغلب در کالجها برگزار میشوند.
کالجهای کانادا مشابه مراکز فنی و حرفهای ایران هستند و هدف عمده آنها آمادهساز نیروی کار برای ورود به بازار کار است.
دورههای کالج به متقاضیانی توصیه میشود که قصد ورود سریع به بازار کار را دارند. به عبارتی، کالجهای کانادا برعکس دانشگاه که دانشجو را در مسیری آکادمیک راه میبرد، دانشجو را برای دنیای کار آماده میکنند.
دورههایی که در کالجها تدریس میشوند به شرح زیر است:
نکته
کانادا در بین کشورهای توسعهیافته از جایگاه خوبی برخوردار است. افرادی که به دنبال تحصیل در یک دانشگاه ممتاز و عالی هستند، کانادا میتواند گزینه مناسبی باشد.
کیفیت بالای آموزش در دانشگاههای کانادا و از طرفی اعتبار و مورد تأیید بودن مدارک مراکز آموزشی این کشور برای کارفرمایان و شرکتهای بینالمللی، دانشجوهای زیادی را برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا تشویق و ترغیب کرده است.
دانشگاههای کانادا در اختیار حکومتهای ایالتی هستند. مدیریت دانشگاهها در کانادا بر عهده ایالتهای محلی است. شاید به همین دلیل است که اغلب شاهد تفاوت تحصیل در دانشگاههای ایالات مختلف کانادا هستیم.
بهعنوانمثال، دورههای تحصیلی در مرکز آموزش عالی استان کبک، با دورههای تحصیلی سایر استان های کانادا فرق میکند. تفاوت عمده دانشگاهها در تعداد ترم و طول دوره تحصیلی است.
دانشگاههای کانادا در مقایسه با آمریکا، شرایط سادهتری را برای درخواست پذیرش، ویزای تحصیلی و کار پس از فارغالتحصیلی دارند.
بر اساس آمار دفتر آموزش بینالمللی کانادا، بیش از ۹۰ درصد از دانشجویان در حال تحصیل در این کشور، از نظام آموزشی، کیفیت و شیوه تدریس دانشگاههای کانادا راضی هستند.
قرار گرفتن دانشگاههای کانادا در لیست برترین دانشگاههای دنیا گواه این حقیقت است که در این کشور فرصتهای تحصیلی با بالاترین کیفیت آموزشی را در اختیار دانشجوها قرار داده است.
از برترین دانشگاهها میتوانیم: دانشگاه تورنتو کانادا، بریتیش کلمبیا، مک گیل، مک مستر، مونترال، آلبرتا، واترلو، وسترن، کلگری، اتاوا و یورک را نام ببریم.
تحصیل کارشناسی در کانادا مستلزم گذراندن دوره دبیرستان و دریافت پذیرش از یکی از مؤسسات آموزش عالی کانادا است. دانشگاههای کانادا با بیش از ۷۰۰ رشته و برنامههای آموزشی میزبان تعداد زیادی از دانشجویان بینالمللی در مقطع لیسانس هستند.
طول دوره لیسانس در کانادا بسته به رشته، دانشگاه مدنظر، عمومی و تخصصی بودن رشته عموماً ۳ تا ۴ سال است.
مدارک لازم برای تحصیل در مقطع کارشناسی عبارتاند از:
نکته
هزینه تحصیل در دوره لیسانس درکانادا بسته به رشته تحصیلی و دانشگاه مقصد از ۱۰ هزار تا ۳۰ هزار دلار در سال متغیر است.
البته ناگفته نماند که هزینه تحصیل در برخی از رشتههای پر متقاضی ازجمله مدیریت یا بازرگانی میتواند بالاتر نیز باشد.
تعداد دانشجوهایی که علاقه دارند دوره فوقلیسانس را در کانادا سپری کنند روزبهروز در حال افزایش است. با توجه به مزایای مختلف تحصیل کارشناسی ارشد در کانادا ازجمله برخورداری از امکانات آموزشی، رفاهی و اجتماعی باید گفت که این کشور همواره مورد استقبال دانشجویان بینالمللی به ویژه متقضایان ایرانی است.
دورههای فوقلیسانس یک تا دو ساله هستند و به دو صورت ریسرچ محور (Research Based) و یا کورس محور(Course Based) برگزار میشوند.
در دورههای کورس محور یا همان آموزش محور، دانشجو ملزم به شرکت در کلاسهای درس و گذراندن واحدهای درسی است.
در دورههای ریسرچ یا پژوهش محور، دانشجو باید به کمک استاد راهنمای خود روی یک موضوع تحقیق کند و در انتها پایاننامه ارائه کند.
البته ناگفته نماند که برخی از دورههای کارشناسی ارشد بهصورت ترکیبی (تحقیق محور و آموزش محور) هستند.
از پیشنیازهای ورود به مقطع فوقلیسانس در کانادا میتوانیم به: داشتن مدرک لیسانس با معدل بالای ۱۴، ترجمه رسمی آخرین مدرک تحصیلی وریزنمرات، نمره زبان آیلتس ۶ یا ۶٫۵، ارائه انگیزه نامه تحصیلی و اثبات تمکن مالی اشارهکنیم.
نکته
با توجه شرایط ویژه دولت کانادا برای دانشجوهای مقطع دکترا ازجمله ارائه انواع فاند و بورسیه تحصیلی، باید گفت که سالانه متقاضیان تحصیل دکترا در کانادا در حال افزایش است.
اگر قصد تحصیل در مقطع دکترا در کانادا را دارید باید بدانید که این دوره بسته به رشته تحصیلی و دانشگاه ۴ تا ۶ سال طول میکشد.
دورههای دکترا در کانادا عمدتاً بر پایه تحقیق و ارائه پایاننامه برگزار میشوند.
شرایط اخذ پذیرش در مقطع دکترا در کانادا عبارتاند از:
رزومه قوی، داشتن مدرک کارشناسی ارشد با حداقل معدل ۱۴، ارائه توصیه نامه، انگیزه نامه تحصیلی، معرفی نامه، نمره یکی از آزمونهای استاندارد زبان (آیلتس ۶ یا ۶٫۵ در برخی از رشتهها ممکن است به ارائه مدرک زبان GRE یا GMAT نیاز باشد.)
نکته
یکی از شرایط دریافت پذیرش از دانشگاهها و کالجهای کانادا، اثبات دانش زبان انگلیسی یا فرانسوی است.
همانطور که در مطالب قبلی نیز اشاره کردم، کانادا یک کشور دو زبانه (انگلیسی -فرانسوی) است. افرادی که به هر دو زبان تسلط دارند میتوانند یکی را بهعنوان زبان اول و دیگری را بهعنوان زبان دوم معرفی کنند.
مدارک زبان انگلیسی مورد تایید کانادا
نکته
بسیاری از دانشگاه ها، ملاک را آزمون آیلتس میدانند. برای اخذ پذیرش از تمامی دانشگاههای کانادا و ورود مستقیم به دورههای تحصیلی، ارائه مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره ۶٫۵ یا معادل آن در آزمون های تافل، CELPIP،CAEL الزامی است.
برای تحصیل در مقاطع بالاتر نمره بالاتر نیاز است. بهعنوانمثال در مقطع ارشد، حداقل آیلتس ۷ و دکترا ۷٫۵ به بالا نیاز است.
تحصیل در کشور کانادا بدون مدرک زبان یا با نمره پایینتر از حدنصاب نیز امکان پذیر است. در این صورت، دانشجو بهصورت مشروط پذیرفته میشود و بعد از گذراندن دورههای آموزشی و کسب حدنصاب نمره زبان، میتواند وارد دانشگاه و مشغول به تحصیل بشود.
سؤالی که معمولاً برای بسیاری از متقاضیان تحصیل در کشور کانادا پیش میآید این است که آیا با معدل پایین هم میتوانند تحصیل کنند یا خیر؟
همانطور که می دونید معدل یکی از فاکتورهای اصلی ارزیابی عملکرد علمی یک فرد است. در یک ارزیابی کلی، عملکرد کمتر از ۷۰% در معدل کل، پایین در نظر گرفته میشود.
اما باید گفت که داشتن معدل پایین، شانس تحصیل را رد نمیکند. راههای زیادی برای جبران معدل پایین وجود دارد. قبل از اینکه بخواهم راههای جبران معدل پایین را معرفی کنم، بهتر است بدانیم که ارزیابی معدل چگونه انجام میشود.
سیستم نمره دهی در استانهای مختلف کانادا متفاوت است. به خاطر همین نمیتوانیم یک سیستم نمره دهی جامعی را برای کانادا در نظر بگیریم.
در حالت کلی،دانشگاههای کانادا از دو سیستم استاندارد GPA و Letter Grade برای ارزیابی استفاده میکنند.
GPA مخفف Grade Point Average است. GPA یک شیوه استاندارد نمره دهی جهانی است که از مقیاس۰ تا ۴۰ استفاده می کند.
Letter Grade برای ارزیابی از حروف A,B,C,D و F استفاده می کند. نمره F پایین ترین نمره و به معنای رد شدن است.
راههای جبران معدل پایین
۱. ارائه نمره آزمون GRE یا GMAT
آزمونهای GRE و GMAT آزمونهای استاندارد علمی در جهان هستند. هدف از برگزاری این آزمونها، ارزشیابی توانایی علمی متقاضیان برای تحصیل در دوره تحصیلات تکمیلی است.
حداقل نمره قابلقبول در آزمونهای GRE و GMAT در دانشگاههای کانادا متفاوت است.
یکی از بهترین راههای افزایش شانس برای تحصیل با معدل پایین در کانادا، ارائه نمره آزمون GRE و GMAT است.
۲. سوابق کاری
داشتن سوابق و تجربه کار عملی، میتواند هم موجب تقویت رزومه بشود وهم شانس اخذ پذیرش را بالا ببرد.
۳. برجسته کردن نقاط قوت کارنامه
درست است که معدل کل میتواند منعکسکننده عملکرد کلی باشد اما لزوماً نمیتواند بیانگر مهارتهای یک فرد درزمینه ادامه تحصیل باشد. به عبارتی، ممکن است تعدادی واحد درسی در کارنامه وجود داشته باشد که موجب پایین آمدن معدل شود اما فرد قصد ادامه تحصیل در این زمینهها را ندارد.
در چنین شرایطی، فرد باید سعی کند عملکرد خودش را در دروسی که با رشته منتخب او مرتبط است برجسته کند.
بهعنوانمثال، اگر فردی قصد تحصیل در رشته روابط بینالملل را داشته باشد و از طرفی نمره ریاضیات وی کم باشد و باعث پایین آمدن معدل او شده باشد، باید سعی کند نمره دروسی از قبیل علوم اجتماعی، تاریخ، حقوق یا انگلیسی را بالاتر بگیرد.
با این کار دانشگاه را متقاعد میکند که ازنظر علمی شایستگی تحصیل در رشته منتخبش را دارد.
۴. شرکت در دورههای آمادهسازی (Pathway Programs)
یکی دیگر از راههای جبران معدل پایین، شرکت در دورههای آمادهسازی موسوم به Pathway Programs است.
این دورهها نه تنها فرصت ارتقاء مهارتهای لازم برای تحصیل را فراهم میکنند، بلکه در اخذ پذیرش هم تأثیرگذار هستند.
ایندوره ها شامل:
اگر تصمیم به ادامه تحصیل در کشور کانادا را دارید، قبل از هر چیزی بهتر است بدانید که هزینههای تحصیل در مقاطع مختلف این کشور چقدر است.
هزینههای تحصیل در کشور کانادا به دلایل متعددی ازجمله رشته و مقطع تحصیلی، شهر و دانشگاه مقصد و بومی و غیربومی بودن دانشجو میتواند متفاوت باشد. بهعنوانمثال، هزینه تحصیل در رشته مهندسی کمی بیشتر از رشتههای نظری است.
در جدول زیر شهریه تحصیل دانشآموزان و دانشجوهای بینالمللی در مقاطع مختلف تحصیلی در کانادا شرح داد شده است.
شهریه تحصیلی دانشآموزان و دانشجوهای بینالمللی در کانادا | |
مقطع تحصیلی | شهریه (بر حسب دلار کانادا در سال) |
مدارس شبانه روزی | ۳۵ هزار تا ۶۰ هزار |
مدارس دولتی | ۱۳ هزار تا ۱۵ هزار |
مدارس خصوصی | ۱۳ هزار تا ۲۵ هزار |
کارشناسی | ۱۰ هزار تا ۳۰ هزار |
کارشناسی ارشد | ۱۳ هزار تا ۲۱ هزار |
دکترا | ۱۰ هزار تا ۲۰ هزار دلار |
نکته
شهریه دانشگاههای کانادا به نسبت پایینتر از شهریه دانشگاههای کشورهای انگلیس، استرالیا و آمریکا است.
هزینه تحصیل در دانشگاهها و کالجهای کانادا برای دانشجویان کانادایی کمتر از دانشجوهای بینالمللی است. شهریه دانشجوهای بینالمللی تقریبا دو برابر دانشجویان بومی است.
با توجه به بالا بودن تقاضا برای بورسیه، بهصراحت میتوانم بگویم که در دریافت بورسیه در این کشور سخت و دارای شرایط خاص است.
بورسیههای تحصیلی در کانادا را میتوانیم به دونوع اسکالرشیپ و فاند تقسیم کنیم. اسکالرشیپ ها بخشی از هزینهها و فاندها تمام هزینههای تحصیل و زندگی دانشجو را پوشش میدهند.
دریافت بورسیه تحصیلی برای مقاطع مدارس و کالج تقریباً بسیار سخت و غیرممکن است. در مدارس دولتی با توجه به اینکه دانش آموزان شهریهای را پرداخت نمیکنند، عملاً بورسیهای هم وجود ندارد.
بیشتر بورسیهها در مقطع دبیرستان بهصورت جوایز در نظر گرفته میشود. این بورسیهها توسط برخی از مؤسسات خصوصی اعطا میشوند
امکان دریافت بورس تحصیلی برای کالجهای کانادا وجود دارد. اما به طور کلی دریافت بورس تحصیلی برای تحصیل در کالجهای کانادا نیز با حساسیت و پیچیدگی زیادی همراه است.
بورسیه تحصیلی در مقطع لیسانس به نسبت سایر مقاطع، کمی سختتر و دارای شرایط خاصی است.
بورسیه تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد عموماً در هر رشته متفاوت است و بهصورت تحقیقاتی ارائه میشوند. به عبارتی، دانشگاه و مراکز ارائهدهنده بورسیه، در ازای فعالیتهای علمی و تحقیقاتی دانشجو در طول تحصیل، به او بورسیه اعطا میکنند.
دریافت بورسیه در مقطع دکترا کاملاً شدنی است. بورسیه دکترا در کانادا بهصورت دستیاری (دستیار پژوهش یا آموزش) ارائه میشود. یعنی دانشجو باید در حین تحصیل در یک یا چند پروژه علمی و تحقیقاتی شرکت کند یا مشغول تدریس در دانشگاه بشود.
از شرایط دریافت بورسیه تحصیلی در کانادا میتوانیم به داشتن رزومه آکادمیک قوی (معدل بالای ۱۹) و نمره زبان خوب (آیلتس ۷) اشارهکنیم.
جهت کسب اطلاعات جزئی تر و بیشتر در این زمینه، پیشنهاد میکنم صفحه بورسیه تحصیلی کانادا را با دقت مطالعه کنید.
کشور کانادا یکی از محبوبترین مکانهای تحصیلی در دنیا است. کار دانشجویی در کانادا یا همان کار حین تحصیل، یکی از مهمترین دلایلی است که بسیاری از دانشجوهای خارجی، این کشور را به عنوان مقصد تحصیلی خود انتخاب میکنند.
فرصتهای شغلی در این کشور فراوان است و هر فردی میتواند بر اساس مهارتهایی که دارد کار مناسب و موردعلاقهاش را پیدا کند.
دولت کانادا این امکان را فراهم کرده تا دانشجوهای خارجی تحت شرایط خاص، یعنی در خلال تحصیل حداکثر ۲۰ ساعت در هفنه و در طول تعطیلات میان ترم و تابستانی به صورت تمام وقت و حداکثر ۴۰ در هفته کار کنند تا بتوانند قسمتی از هزینههای خود را پوشش بدهند.
البته باید گفت که کار دانشجویی در کانادا فقط گرهگشای هزینههای زندگی نیست. کسب تجربه کانادایی، قوی شدن رزومه، وارد شدن در بازار کار نیز از فواید کار دانشجویی هستند.
دانشجویان بعد از اتمام تحصیل میتوانند نسبت به دریافت ویزای کار پس از تحصیل اقدام کنند و به صورت فول تایم در کانادا مشغول به کار شوند.
ویزای کار پس از تحصیل یا همان PGWP، این امکان را فراهم میکند تا دانشجویان فارغالتحصیل از دانشگاهها و موسسات معتبر آموزشی با توجه به مدت دوره تحصیل خود حداکثر تا سه سال بعد از اتمام تحصیل، در این کشور بمانند و کار کنند.
در حال حاضر، کانادا یکی از کشورهایی است که متقاضیان زیادی را برای مهاجرت تحصیلی و کاری دارد.
کانادا یکی از کشورهای مهاجرپذیر است. راههای مختلفی برای مهاجرت به این کشور وجود دارد، ولی خب تجربه نشان داده که، دریافت پذیرش از یکی از دانشگاه یا کالج های کانادا یکی از رایجترین و محبوبترین روشهای مهاجرت به این کشور شناخته شده است.
یکی از دغدغههای اصلی علاقهمندان به تحصیل و زندگی در کانادا، دریافت اقامت پس از تحصیل در کانادا است. خیلی از افرادی که به قصد تحصیل به کشور کانادا مهاجرت میکنند، بعد از اتمام دوره تحصیل اغلب به فکر اقامت میافتند. خیلی از آنها دوست دارند بعد از فارغالتحصیلی در این کشور بمانند و به کار و زندگی بپردازند.
افرادی که در کانادا تحصیل میکنند، بعد از فارغالتحصیلی شانس زیادی برای دریافت اقامت دائم کانادا دارند. به عبارنی کانادا برای افرادی که از دانشگاهها و کالجهای این کشور فارغالتحصیل میشوند، مسیر دریافت اقامت دائم را هموار کرده است.
اکثر افرادی که در کانادا تحصیل میکنند، بعد از اتمام تحصیل و تحت شرایط خاص میتوانند برای دریافت ویزای کار پس از تحصیل یاهمان PGWP اقدام کنند. این زمان فرصت خوبی است تا دانشجو ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کرده و سپس برای اقامت دائم این کشور را اقدام کند.
فرمول محاسبه ویزای کار پس از تحصیل به شرح زیر است:
دورههای کمتر از ۸ ماه | ویزای PGWP ندارد. |
دورههای بین ۸ ماه تا ۲۴ ماه | ویزای PGWP به اندازه طول دوره تحصیل تعلق میگیرد. |
دورههای طولانی تر از ۲۴ ماه | ویزای PGWP سه ساله اعطا میشود. |
طبق آمار اداره مهاجرت کانادا (IRCC)، حداقل نیمی از دانشجوهای خارجی بعد از فارغالتحصیلی، در کانادا میمانند و بعد از کسب تجریه کار کانادایی (Canadian Experience Class)، اقامت دائم میگیرند.
وجود دانشگاههای معتبر، استخدام اساتید مجرب و متعهد، کیفیت بالای سیستم آموزشی، امکان کار ضمن تحصیل، مقرونبهصرفه بودن هزینههای زندگی دانشجویی و امکان استفاده از بورسیه و کمکهزینههای تحصیلی همگی از امتیازاتی هستند که کانادا را به مقصدی محبوب در میان دانشجویان تبدیل کرده است.
شاید به همین دلایل است که بسیاری تحصیل در این کشور را به سایر کشورهای پیشرفته ترجیح میدهند.
اما سؤال اینجاست که چطور میتوانیم از دانشگاههای کانادا پذیرش بگیریم و در رشته و دانشگاه دلخواه خودمون تحصیل کنیم.
اگر اطلاعات کافی در این زمینه نداشته باشید و بدون برنامهریزی و شناخت تو این راه گام بردارید، مسلماً به نتیجه مثبتی نمیرسید.
کارشناسان مجرب و متعهد ما در مجموعه اسمارت اپلای آماده پاسخگویی و ارائه هر گونه مشاوره در خصوص مهاجرت تحصیلی به کانادا هستند.
آیا تحصیل در کشور کانادا رایگان است؟
خیر. دانشجو باید شهریه بپردازد.
چطور میتوانم در کشور کانادا تحصیل کنم؟
پروسه تحصیل در کانادا: انتخاب محل تحصیل، ارسال مدارک و اپلای، دریافت پذیرش از یکی از مراکز آموزشی کانادا، درخواست ویزای تحصیلی و سفر به کانادا
آیا تحصیل در کانادا ارزان است؟
بله. تحصیل در کشور کانادا در مقایسه با برخی از کشورهای انگلیسی زبان ازجمله آمریکا، استرالیا و نیوزلند نسبتا ارزان تر است.
آیا میتوانم در کاناد در کنار تحصیل، کار کنم؟
بله. دانشجوهای تماموقت مجاز هستند در طول تحصیل به مدت ۲۰ ساعت و در طول تعطیلات ترم حداکثر تا ۴۰ ساعت در هفته کار کنند.
آیا پس از تحصیل در کشور کانادا شانس اقامت دارم؟
بله. دانشجوهایی که از مؤسسات آموزشی معتبر فارغالتحصیل میشوند، درصورت واجد شرایط بودن می توانند با دریافت ویزای کار پس از تحصیل (PGWP) حداکثر به مدت ۳ سال در کانادا بمانند، کار کنند و با کسب تجربه کار کانادایی برای اقامت دائم اقدام کنند.
آیا بدون مدرک زبان میتوانم در کانادا تحصیل کنم؟
بله. با توجه به شرایط خاص امکان پذیر است. البته داشتن مدرک زبان شانس دریافت ویزای تحصیلی را بالا میبرد.
شرایط تحصیل در کشور کانادا چیست؟
اثبات تمکن مالی برای تامین هزینه های تحصیل و زندگی، داشتن مدرک یکی از آزمونهای زبان انگلیسی یا فرانسوی، دریافت نامه پذیرش، اخذ ویزای تحصیلی کانادا